• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Архива

У периоду 17-18. мај 2012. године, на Универзитету пољопривредних наука и ветеринарске медицине, Букурешт, Румунија, одржан је 12-ти Међународни скуп под називом “Изгледи пољопривреде и руралних подручја у контексту трајног развоја”. Скупу су присуствовали учесници из Румуније, Шпаније, Италије, Костарике, Аустрије, Словачке, Молдавије, Бугарске и Србије. Институт за економику пољопривреде из Београда, једног од суорганизатора скупа, представљали су Мр Предраг Вуковић, истраживач-сарадник и Маријана Јовановић дипл. инж., истраживач – приправник. Рад скупа је био подељен у три сесије, у којима су обрађене теме пољопривреде и руралних подручја у циљу дугорочног  развоја, менаџмента, финансијских анализа, политике руралног развоја, руралног туризма и руралног законодавства.
ИЗГЛЕДИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА У  КОНТЕКСТУ ДУГОРОЧНОГ РАЗВОЈА ИЗГЛЕДИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА У  КОНТЕКСТУ ДУГОРОЧНОГ РАЗВОЈА ИЗГЛЕДИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА У  КОНТЕКСТУ ДУГОРОЧНОГ РАЗВОЈА
ИЗГЛЕДИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА У  КОНТЕКСТУ ДУГОРОЧНОГ РАЗВОЈА ИЗГЛЕДИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА У  КОНТЕКСТУ ДУГОРОЧНОГ РАЗВОЈА izgledi poljoprivrede udugorocnog razvoja (5)

Делегација Института за економику пољопривреде из Београда у периоду од 22 до 25 априла 2012 године боравила је у Будимпешти (Мађарска), на „Седмом научном и техничком партнеском форуму“ у склопу редовних активности на пројекту EU.WATER – „Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода“. Ово је уједно била и завршна конференција пројекта.

Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода

Истраживачки тим Института за економику пољопривреде - Београд на пројекту TECH.FOOD, присуствовао је 23. фебруара 2012. године Завршној конференцији Пројекта, организованој од стране партнера из Мађарске – Универзитета Корвинус из Будимпеште. Конференцији, одржаној у хотелу Gellert у Будимпешти, присуствовао је велики број учесника из сектора привреде, науке, образовања и јавних институција из земаља региона Југоисточне Европе. 

Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта

На шестом међународном научном и партнерском форуму у Букурешту у Румунији , који се одржао у хотелу "Новотел", у периоду од 25 до 28 јануара 2012. године, делегацију Института за економику пољопривреде чинили су су Мр Велибор Потребић, истраживач-сарадник и дипл. инж. Маријана Јовановић, истраживач-приправник. Међународни скуп био организован у оквиру редовних активности на пројекту ЕU.WATER - "Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за петребе хитне контроле Европских вода". 

ИЗВЕШТАЈ СА ШЕСТОГ НАУЧНОГ И ТЕХНИЧКОГ ПАРТНЕРСКОГ ФОРУМА - EU WATER 26-27. 01. 2012. Букурешт – Румунија ИЗВЕШТАЈ СА ШЕСТОГ НАУЧНОГ И ТЕХНИЧКОГ ПАРТНЕРСКОГ ФОРУМА - EU WATER 26-27. 01. 2012. Букурешт – Румунија Novotel EU Water (2)

У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 9. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије.

Окупљеном аудиторијуму се обратио доц.др Драган Василев са предавањем на тему Производња аутохтоних производа у Србији. Предавач је истакао разлике између традиционалне и индустријске производње аутохтоних производа и представио најважније аутохтоне месне прерађевине карактеристичне за Републику Србију.

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије

У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 7. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије. 

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије 

02 новембра 2011 године у просторијама ПДС Института „Тамиш“ Панчево, одржан је трећи ЛИН састанак (локална информацијона мрежа) и конференција за штампу. Састанак су организовали Институт за економику пољопривреде из Београда који представља пројект менаџера за EU.WATER пројекат у Републици Србији и ПДС Институт „Тамиш“, као домаћин конференције. Бројни представници локалних интересних група (фармера, локалних званичника из Општинске управе, Привредне коморе, као и малих и средњих пољопривредних предузећа - стејкхолдера) као и представнике медија који су били присутни на састанку, у име Института за економику пољопривреде из Београда поздравио је директор Проф. др Драго Цвијановић, а у име ПДС Института „Тамиш“ њихов директор Милета Станковић.

 

Трећи ЛИН“ састанак у оквиру пројекта “EU.WATER” одржан у панчеву 02 Новембра 2011 Трећи ЛИН“ састанак у оквиру пројекта “EU.WATER” одржан у панчеву 02 Новембра 2011 Трећи ЛИН“ састанак у оквиру пројекта “EU.WATER” одржан у панчеву 02 Новембра 2011

Страна 1 од 5

© 2005-2021 Институт за економику пољопривреде Београд

Search