• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Архива

First Intellectual Output (IO1)

I Intelektualni rezultat projekta (IO1)

Tokom perioda decembar 2019 - jun 2020. godine, odabrani istraživači iz institucija unutar projektnog konzorcijuma koordinisani od strane Univerziteta iz Katanije i Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda izvršili aktivnosti vezane za pripremu, razvoj i publikovanje prvog intelektulanog rezultata AGROECOINN projekta, monografije pod naslovom „Organska poljoprivreda, tržište eko proizvoda i njihova kapitalizacija kroz preduzetničke inicijative“ (www.iep.bg.ac.rs/images/stories/izdanja/Monografije/FINAL%20AGROECOINN%20-%20final%20-%20f_opt-1.pdf).

Publikacija je kroz 14 suptilno pripremljenih poglavlja grupisanih u nekoliko tematskih celina na 354 strane, prethodno uređivački oblikovanim od strane uredničkog kolegijuma Marco Platania, Marko Jeločnik i Irina Neta Gostin, dala osnovne odgovore na ključna ekonomsko-ekološka pitanja vezana za proizvodnju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u sistemu organske poljoprivrede. Sagledavanjem koristi za direktne proizvođače, potrošače, kompletno društvo i funkcionisanje dostupnih sistema planete Zemlje, pokušano je da se odgonetne da li postoji budućnost za organsku proizvodnju?

Osnovna misija publikacije pretpostavila je bliže objašnjenje ideje, principa, opštih činjenica i legislative, te određenih tehnika i alata vezane za organsku proizvodnju, standardizaciju i njenu agroekonomsku analizu. Publikacija je primarno namenjena budućim, ali i sadašnjim preduzetnicima, kao i svim ostalim stranama aktivnim u sektoru organske poljoprivrede. Po svom karakteru i načinu prezentacije, publikacija nudi obostrano, dobro naučno utemeljno znanje, kao i visoko primenjive praktične poruke.


© 2005-2021 Институт за економику пољопривреде Београд

Search