• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Архива

Kick-off meeting - TNM 1

Inicijalni sastanak – Trans-nacionalni sastanak 1

Tokom perioda 18-20. Novembar 2019. godine, predstavnici Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, prof. dr Jonel Subić i dr Marko Jeločnik, prisustvovali su inicijalnom sastanku projektnog konzorcijuma okupljenog na realizaciji trogodišnjeg Erasmus + projekta (septembar 2019 – avgust 2022)  br. 2019-1-RO01-KA203-063939 “Procena agro-ekološkog razvojnog potencijala kroz transnacionalnu saradnju i preduzetničke inicijative” održanog u Jašiju, Rumunija.

Kao projektni lider, domaćin inicijalnog sastanka bio je Univerzitet „Aleksandar Jon Kuza“ iz Jašija, Rumunija. Pored domaćina i predstavnika IEP, sastanak je okupio i predstavnike ostalih partnerskih organizacija, i to Univerziteta iz Katanije, Italija, Univerziteta ekonomskih nauka iz Bukurešta, Rumunija, ISCTE Univerziteta iz Lisabona, Portugalija, i Univerziteta iz Bukurešta, Rumunija.

Tokom dvodnevnog boravka, rukovodioci okupljenih institucija administrativno su potvrdili početak realizacije projekta. Takođe, dogovoreni su i svi detalji bitni za dobru organizaciju i neometanu implementaciju projektnih aktivnosti, odnosno dogovoren je sadržaj, način i dinamika realizacije prvog intelektualnog rezultata, planiranog za prvu polovinu 2020. godine (izrada publikacije „Organska poljoprivreda, tržište eko proizvoda i njihova kapitalizacija kroz preduzetničke inicijative“).

Svo slobodno vreme iskorišćeno je za organizovani obilazak kapaciteta raspoloživih unutar kampusa Univerziteta „Aleksandar Jon Kuza“ iz Jašija, univerzitetskog muzeja i znamenitosti samog Jašija.

 


© 2005-2021 Институт за економику пољопривреде Београд

Search