• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Tech Food

Завршна конференција TECH.FOOD пројекта

Истраживачки тим Института за економику пољопривреде - Београд на пројекту TECH.FOOD, присуствовао је 23. фебруара 2012. године Завршној конференцији Пројекта, организованој од стране партнера из Мађарске – Универзитета Корвинус из Будимпеште. Конференцији, одржаној у хотелу Gellert у Будимпешти, присуствовао је велики број учесника из сектора привреде, науке, образовања и јавних институција из земаља региона Југоисточне Европе. 

Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта

На конференцији су представљени закључци трогодишњег пројекта: Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновацију прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе. Презентације, одржане од стране стручњака у области иновација из Италије, Мађарске, Румуније, Аустрије и Грчке, обухватиле су приказивање постојеће законске регулативе и будућа кретања европске политике у области иновација, као и важност везе између појмова традиционално и иновација. Такође, представљени су и резултати Пројекта: Профил Југоисточне Европе у погледу иновативних потреба и потенцијала, могућности преноса иновација путем транснационалне хоризонталне мреже, могућности убрзавања иновације предузећа прехрамбеног сектора на локалном и транснационалном нивоу, као и односа предузећа у прехрамбеној индустрији према појму иновација.

Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта

Пропратна дискусија и закључци предавача и присутних гостију на конференцији, указују на огромну потребу за иновацијама у сектору прехрамбене индустрије у региону Југоисточне Европе, а ради постизања веће конкурентности финалних производа малих и средњих предузећа на европском тржишту. Постоји потреба формирања мултидисциплинарних тимова између компанија и истраживачких институција, креирања мреже компанија и откривања нових производних технологија, чиме би се побољшао квалитет традиционалних производа.


Search

© 2005-2021 Институт за економику пољопривреде Београд

Search