• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Tech Food

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ TECH FOOD ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије

У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 7. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије. 

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије 
Окупљеном аудиторијуму се обратио господин Зоран Пањковић са предавањем на тему Производи са географском ознаком порекла. С обзиром на фокусираност тренинга на традиционалне сухомеснате производе сремског округа, предавање је пропраћено и излагањем и дегустацијом сремског кулена и кобасица произвођача Живковић Милорада из Кузмина.

Тренингу су поред представника месно-прерађивачке индустрије присуствовали и представници Привредних комора Србије и Београда, неких медиа, те чланови пројектног тима ТЕЦХ.ФООД пројекта предвођених Проф. Др Драгом Цвијановићем, директором ИЕП Београд.

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије


По завршеној презентацији господина Пањковића у конструктивној дискусији присутног аудиторијума полемисало се о неким проблемима који тангирају сектор месно прерађивачке индустрије, а међу којима су истакнути: лоша сарадња између институција и произвођача у погледу трансфера знања и нових технологија; значај здравствене безбедности прехрамбених производа; значај интересног повезивања и удруживања, посебно малих произвођача; слабо ослањање на сопствено знање и технологију усаглашених са традицијом, који би омогућили производњу ограничених количина препознатљивих месних прерађевина, за неки регион, који су подесни за продор и освајање тржишних ниша у ближем и даљем окружењу.

Преузмите документ : Proizvodi sa Geografskom oznakom porekla


Search

© 2005-2024 Институт за економику пољопривреде Београд

Search